dijous, 20 d’octubre del 2011

El meu projecte...

Els adolescents són força vulnerables al consum de tòxics de tot tipus degut al fàcil accés que hi tenen en el seu entorn. Les drogues més habituals i més accessibles per a ells son les legals: el tabac i l’alcohol. Destacar que aquest consum temprà, es deu en molts casos a la baixa percepció de risc que presenten davant el consum de substàncies. El fet que el tabac i l’alcohol siguin les més accessibles per a ells inicialment, els porta a consumir i, en conseqüència, aquestes poden ser la porta d’entrada al consum d’altres substàncies il·legals i força més perjudicials.
Per aquest motiu, he decidit realitzar una intervenció de prevenció del consum d’alcohol amb adolescents d’edats compreses entres els 12 i 16 anys, mitjançant activitats, dinàmiques i exposicions per tal d’afavorir la sensibilització dels joves vers aquest aspecte.
Degut a aquesta importància d’arribar a obtenir una percepció dels riscos als quals s’exposen davant el consum, la finalitat bàsica del meu projecte serà la prevenció, reducció i retard de l’inici del consum habitual d’alcohol entre els joves adolescents.

3 comentaris:

  1. Crec que al igual que el bloc d'en Carles, t'has proposat de promoure una sèrie d'actuacions psicopedagògiques de caràcter preventiu díficils però necessàries, és una molt bona idea, que els futurs psicopedagogs ens obrim d'aquesta manera per tal de educar el jovent i així evitar mals majors.
    Tinc un fill de 12 anys, de momés beu aigua, no li agrada ni la coca-cola, però tots els pares tenim por de l'adolescència, dels models que el grup d'iguals els ofereix, els mitjans i l'entorn en el qual es mou...
    Gràcies pel teu pràcticum en nom de molts papis...

    ResponElimina
  2. Hola Toni! Gràcies a tu per aquesta valoració tan bona.
    La veritat és que després de la realització de la primera fase del pràcticum, m'he adonat de la gran importància que té intervenir en aquest àmbit donat que avui en dia, els adolescents quan surten es troben en ambients en que sembla que el consum és indispensable per gaudir de la festa i és necessari proporcionar-los informació per a prevenir tots els riscos que això comporta.
    La meva intenció és anar penjant al blog informació que anirà dirigida tant als joves, com als educadors/es i famílies que presentin dubtes sobre com enfocar el tema amb els seus fills.
    Per això us animo a que si teniu qualsevol proposta m'ho feu saber!!
    Fins ara!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tu pel blog i el pràcticum, com molt bé dius crec que benificiarà a docents, joves i famílies... Fins ara!!!

    ResponElimina