diumenge, 27 de novembre del 2011

ACTIVITAT: TALLER DE CÒCTELS SENSE ALCOHOL. 1a SESSIÓ.

Els passats 23 i 24 de novembre, vaig realitzar amb un grup de 10 alumnes d'entre 14 i 16 anys, una activitat que va resultar força entretinguda i que sembla que els va agradar bastant. Amb la col·laboració d'un noi que és propietari d'un pub a la mateixa ciutat, vam portar a terme un taller de còctels sense alcohol per tal de presentar als nois alternatives al consum d'alcohol quan surten de festa.
Els objectius principals de l'activitat van ser els següents:
- Aprofundir i refelxionar en el concepte de: "consum d'alcohol = diversió".
- Conèixer alternatives al consum d'alcohol.

El taller va constar de dues sessions d'una hora. El primer dia, vam encetar el debat sobre la idea de que el consum de begudes alcohòliques va lligat amb el passar-s'ho bé quan se surt de nit. I les conclusions generals extretes pels nois defensaven que és veritat, ja que segons ells: "tothom beu, perquè així s'ho passen millor, riuen més i augmenten les seves relacions socials". No obstant, la majoria d'ells mai havien provat de sortir i beure refrescs, sucs o qualsevol altra beguda sense barrejar-la amb alcohol.
En la mateixa sessió, el "barman" els va ensenyar a preparar una beguda que actualment està molt de moda: el "mojito", però sense alcohol. Primer la va preparar ell, i seguidament, cadascun dels nois es va preparar el seu amb els ingredients següents:
- Herba bona
- Llimonada
- Aigua amb gas
- Llimes
- Sucre morè
- Gel picat
La veritat és que van posar-hi molt interès i quan el van provar els va agradar molt. Aquí teniu algunes fotografies d'aquesta sessió:
 Explicació i preparació...
 Resultat...




  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada