dilluns, 5 de desembre del 2011

ALCOHOL I CONDUCCIÓ. Activitat 1: "GAME OVER"

Hola de nou! A continuació vull presentar-vos dues acitivitats que vaig portar a terme la setmana passada amb el mateix grup de joves per tal de sensibilitzar-los sobre els riscos que presenta conduir sota els efectes de l'alcohol.
Molts d'ells condueixen motocicletes i/o tenen amics majors d'edat que ja tenen el carnet de cotxe. Per això vaig pensar que era una bona idea preparar algunes sessions per poder debatre sobre això.
En la primera activitat, des del departament del pla de prevenció de drogodependències del Consell Comarcal del Pla d'Urgell (on estic fent el pràcticum I) ens vam posar en contacte amb el programa de prevenció d'accidents adreçat als joves de l'Institut Guttmann, que té com a objectiu sensibilitzar els joves per tal que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor.
Des d'allà, ens van oferir la visita d'un noi que presenta una lessió medul·lar a causa d'un accident de trànsit i que va venir a explicar-nos la seva pròpia vivència i la d'amics i coneguts seus, companys de l'Institut Guttman. La sessió va tenir lloc el passat 28 de novembre i una durada d'una hora, i ens va mostrar alguns videos que presentaven testimonis reals, la majoria joves d'entre 16 i 20 anys, que havien sofert lesions medul·lars i/o danys cerebrals degut a accidents per culpa del consum d'alcohol irresponsable. També ens va explicar la seva història, com va tirar endavant després de l'accident i com li va canviar la vida.
La veritat és que l'activitat va ser molt interessant i enriquidora, tant pel que fa al testimoni d'aquest noi, que era molt amble, com per l'actitud que van presentar els nois que hi vaig convidar. Van estar tota l'estona molt atents, se'ls veia molt respectuosos i després van fer moltes preguntes al noi.
Per concloure la sessió, es va obrir una mica de debat, on els joves donaven la seva opinió i fins i tot alguns d'ells van reconéixer que més d'una vegada havien conduit motocicletes havent consumit begudes alcohòliques o havien pujat a algun cotxe on el conductor no estava en condicions de fer-ho.

Personalment, valoro aquesta activitat com una de les més enriquidores des que he començat el pràcticum i animo a tots els professores/es i educadors/es de joves adolescents a que mirin de portar-la a terme amb els seus alumnes.

Us deixo l'enllaç del programa "Game Over" per si hi voleu fer una ullada i recollir més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada